Bezienswaardigheden

In de omgeving van de Kagerplassen liggen tal van leuke en bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek ze wandelend, fietsend of per boot.

  We hebben ook speciale pagina's gemaakt met de historische volgende onderwerpen:

  Actief

  Familie Wandelpad Kaag

  Het Familie Wandelpad Kaag is een 5 km lange wandeling door Buitenkaag en het pittoreske eiland Kaag. het voert u langs de twintig mooiste plekjes in de omgeving. Alleen het overvaren met de pont van Buitenkaag naar Kaag is al een beleving op zich. Langs de route treft u onder andere een waterspeeltoestel, een vogelkijkwand en een uitkijktoren aan. 

  Meer informatie

  Actief

  Laarzenpad

  Via een aantal geplaveide kronkelstukjes belanden de uitvoerders van deze tocht al snel in de prachtige weilanden. Dat betekent ouderwets soppen en goed uitkijken om niet in de koeienvla te stappen. In het begin is met een trekvlot het eilandje Patmos, met de grootte van een flinke postzegel, te bezoeken.

  Meer informatie

  Actief

  Fietsen door het Groene Hart

  Geniet van een prachtige fietstocht door het schitterende Groene Hart van Nederland. Ontdek de rustige wegen, groene weilanden en pittoreske dorpen in de omgeving van Kaag en Braassem. Maak gebruik van het uitgebreide fietsnetwerk en volg de bewegwijzering om een mooie route uit te stippelen. Vergeet niet te stoppen bij een gezellig café of restaurant voor een verfrissend drankje of een heerlijke lunch.
  Huur een fiets in de buurt.

  Fiets huren

  Actief

  Dagje zeilen

  Zeil over de prachtige Braassemermeer en geniet van een ontspannen dag op het water. Huur een zeilboot en voel de wind in je haren terwijl je vaart langs mooie waterwegen en schilderachtige dorpjes. Verken de vele eilandjes en leg aan bij een van de gezellige strandjes voor een verkoelende duik. Zelfs als je geen zeilervaring hebt, kun je een ervaren schipper inhuren om je rond te varen en je alles te leren over het zeilen.

  Reserveer direct

  Actief

  Een rondje golf bij Golfclub Liemeer

  Daag jezelf uit en speel een rondje golf bij Golfclub Liemeer. Geniet van de prachtige omgeving terwijl je je golfvaardigheden test. De golfbaan beschikt over 18 holes en is geschikt voor zowel beginners als ervaren golfers.

  Huur een golfkarretje en navigeer door het groene landschap terwijl je de bal naar de hole slaat. Geniet van de rust en stilte van de golfbaan en beleef een sportieve dag in de buitenlucht.

  Reserveer direct