Watersport

De Kagerplassen bieden ruimte voor wedstrijden en recreatievaart. Diverse klassenorganisaties zijn bij ons te gast voor hun onderlinge competities. 's Winters en bij vorst worden er diverse diverse Meren- en Molentochten en ijszeilwedstrijden georganiseerd. Tevens lopen door onze plassen de staande-mast-routes. Bekijk op deze pagina de watersportmogelijkheden in de regio.

Vaarplanner Groene Hart

Op de Vaarplanner zijn de waterwegen en toeristische topics in kaart gebracht voor waterrecreatie. De kaart is gratis verkrijgbaar bij VVV’s, jachthavens en op het gemeentehuis van Kaag en Braassem te Roelofarendsveen.

Vind hier de volledige waterkaart.

Schaatsplanner Groene Hart

De schaatsplanner is een compleet overzicht van de programma's en startpunten van 36 officiële KNSB-toertochten in het Groene Hart. De planner is voor zover nog voorradig, gratis verkrijgbaar bij de VVV, ANWB, gemeenten, waterschappen, ijsclubs en kunstijsbanen. In perioden van natuurijs kunt u contact opnemen met de ANWB Wintersportlijn 0900-9623 (75 cent per minuut) voor actuele informatie over data en starttijden van KNSB-toertochten. Vanuit Roelofarendsveen, Rijpwetering, Oud Ade, Buitenkaag, Kaag, Hoogmade, Warmond en Leiderdorp starten dan Molen- en Merentochten van 15, 20, 30, 40, 50, 70 en 100 km.

De Kaag Watersport Academy

Zeilschool de Kaag is al ruim 65 jaar een begrip in de Randstad en de leukste plek van Nederland om als jeugd je vrije tijd door te brengen. Zeilen, surfen, suppen, waterskiën of wakeboarden? Een week, een dag, of een paar uurtjes? Alles kan bij ons. Voor een kennismaking met de zeilsport bieden wij voor de jeugd vanaf 6 jaar op zondagmiddag ons programma Kids&Co. Wij zijn trots dat we als zeilschool al drie generaties van dienst mogen zijn en hopen dat nog jaren lang te mogen doen.

Wilhelminalaan 12
2159LE Kaag
Telefoon 0252-544333
Email info@dekaag.nl
Website www.dekaag.nl

Reserveer direct

Jachtwerf Möllers “Varenopdekaag”

Het avontuur begint bij Jachtwerf Möllers. Gelegen aan de vaste wal in Buitenkaag dus geen wachttijden voor de pont. Onze zeilboten en sloepen liggen voor u en uw gezelschap gereed.

Huigsloterdijk 412
2158 LS Kaag
Telefoon 0252 544494
Email info@varenopdekaag.nl
Website www.varenopdekaag.nl

Reserveer direct

Botenverhuur / Jachtwerf Hoogenboom Kaag

Botenverhuur Hoogenboom Kaag is al 50 jaar het vertrouwde adres op Kaag-eiland voor het huren van boten. U vaart vanuit onze haven direct de Kagerplassen op! Verhuur van sloepen: - Maril 570 / 625 / 725 en 730 - Waterspoor 707 Verhuur van zeilboten: - Poly-Valk - BM 16m2 - Fox 22 Verhuur van motorboten: - Whaly 370 Jachtwerf Hoogenboom Kaag is de ideale plek voor uw boot. - Ligplaatsen - Winterstalling - Reparatie / onderhoud - Kraan / helling Veel plezier op de Kagerplassen!

Reserveer direct

Boesch Nederland BV

Boesch Nederland is exclusief importeur van Boesch Motorboote voor Nederland en België alsmede dealer van de Amerikaanse Crusader motoren in Nederland. Boesch Nederland is gespecialiseerd in onderhoud, restauratie en verkoop van klassieke houten boten en motoren. Enkele merken zijn: Pedrazzini, Portier, Rio, Swisscraft, Chris Craft, Colombo, Poncelet, Dodge, Mastercraft en Correct Craft. Op onze site vind u informatie over: verkoop nieuwe en gebruikte Boesch en Riva boten, verkoop nieuwe Crusader motoren en onderdelen, onderhoud groot en klein, (grote) restauraties, lakschades, revisie van motoren, zomer- en winterstalling, verzekering en occasions. Voor aankoop, verkoop, service, onderhoud/restauratie en advies bent u bij ons aan het juiste adres.

Julianalaan 55
2159LD Kaag
Telefoon 0252-544222
Email info@boesch-riva.eu
Website www.boesch-riva.eu/

Reserveer direct

Jachthaven ‘t Fissertje

Bij Jachthaven ’t Fissertje hebben we maar één doel: jou blij maken én een heerlijke dag bezorgen! Lekker genieten op ons terras aan het water, een luxe boot huren of het seizoen met ons doorbrengen met je eigen boot, wij staan altijd voor je klaar.

Beatrixlaan 42 D
2159 LJ Kaag
Telefoon 0252 - 54 51 07
Email info@fissertje.nl
Website sloepenopdekaag.nl

Reserveer nu

Bootplezier op Kaageiland

LUXE BOTENVERHUUR. Vrijheid is een kwestie van het anker lichten Wakker worden met het eindeloze uitzicht van de prachtige polders, vergezichten en het water van de Kagerplassen. Reserveer nu één van onze luxe boten en ervaar het zelf.

Beatrixlaan 18
2159LJ Kaag
Telefoon 06-83599044
Email captain@bootplezieropkaageiland.nl
Website bootplezieropkaageiland.nl

Reserveer nu

Jachthaven Camping Spijkerboor

Jachthaven/Camping Spijkerboor biedt u een mooi plekje om te recreëren, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de Kagerplassen. Zodra je weg van de snelweg bij het plaatsje Oud-Ade de Boekhorsterweg opdraait, zal je direct het vakantiegevoel ervaren: rust en ruimte, de prachtige natuur, mooie boerderijen, molens, kortom een palet aan schoonheid. Jachthaven/Camping Spijkerboor heeft het volgende te bieden:

  • Luxe verhuurchalets
  • Diverse kampeerplaatsen (voor een seizoen of kortere periodes)
  • Jaarplaatsen voor uw eigen luxe chalet
  • Ligplaatsen voor boten en Kanoverhuur


2362 AH Warmond
Telefoon 071-5018869
Email info@campingspijkerboor.nl
Website www.campingspijkerboor.nl

Reserveer direct

Zeilmakerij Zwetsloot

Zeilmakerij Zwetsloot is gespecialiseerd in het maken
van buiskappen en bimini kappen. Samen met u ontwikkelen we het gewenste product. Uw wens is het uitgangspunt voor het model van het product, wij zullen u adviseren over de mogenlijkheden.

Leidsemeerstraat 41
2158MJ Buitenkaag
Telefoon 0252-544476
Email info@zeilmakerijzwetsloot.nl
Website www.zeilmakerijzwetsloot.nl/

Neem contact op

Royal Van Lent Shipyards

Gevestigd in Nederland en met rootsdatering terug naar 1849 op de Kaag, wordt Feadship erkend als de wereldleider op het gebied van puur maatwerk superjachten. Omdat elk nieuw Feadship de beste dat we ooit hebben gebouwd, alle boten in onze vloot zetten een nieuwe standaard neer op het gebied van vakmanschap, design, techniek en constructie. Het is wat wij leuk vinden noem het meedogenloze streven naar perfectie.

Julianalaan 3
2159LA Kaag
T.0252-547123
Email lentyard@feadship.nl
Website www.feadship.nl

Neem contact op

Olympia Charters Sloepen en Jachtenverhuur

Wilt u een sloep, boot of motorjacht huren om Kagerplassen, Braassemmermeer of het centrum van Leiden te verkennen? Dan bent u bij Olympia Charters aan het juiste adres. Wij verhuren sloepen en jachten in diverse afmetingen voor een dagje uit tot een complete vaarvakantie.

Veerpolder 61-67
2361 KZ Warmond
Telefoon 071-3010043
Email info@olympia-charters.nl
Website www.olympia-charters.nl

Reserveer direct

Sail specials

We zijn Sailspecials (voorheen Tijssen Watersport), dé watersportwinkel voor zeilers. Midden in de Randstad, in Leiderdorp, bouwen we aan een plek waar je als zeiler graag geholpen wordt. In een ruim opgezette moderne winkel waar we je gastvrij ontvangen en deskundig met je mee puzzelen rond je bootprojecten. Waar we je verrassen met een eigenzinnig assortiment. En met een groot magazijn van waaruit we je ook online snel kunnen leveren. Ons doel? de ultieme watersportwinkel bouwen voor de zeiler in Nederland en België. Een plek waar je een zetje krijgt om vaker en met meer plezier aan boord te zijn. Kortom: jouw favoriete watersportwinkel worden!

Zijlbaan 20
2352BN Leiderdorp
Telefoon 071-5410185
E-mail: info@sailspecials.nl
Website www.sailspecials.nl

Neem contact op