Ontdek Kaag: Het hart van watersport, natuur en cultuur tussen Amsterdam en Leiden.

De Kaag

Centraal gelegen in de Randstad, tussen Amsterdam en Leiden ligt het watersportgebied de Kagerplassen. Aan de Kagerplassen ligt in de zuidelijke punt van Haarlemmermeer, het dorpje Buitenkaag, de parel van de Haarlemmermeer en over de Ringvaart het schilderachtige eiland Kaag. 

Dit dubbeldorp is een uniek watersportgebied en vormen een waar eldorado voor liefhebbers van zeilen, kanoën, roeien, waterskieën, en met vorst, schaatsen, ijszeilen etc. In Buitenkaag en Kaag zijn er in totaal meer dan 150 open boten te huur. Ondanks alle watersportactiviteiten ademt Kaag rust uit en de prachtige vergezichten over water en weides nodigen uit voor een wandeling. Daarnaast is het goed toeven op de terrasjes aan het water. Er zijn in het dubbeldorp diverse restaurants, watersport gebonden bedrijven, waaronder zeilscholen, voor de allerkleinsten en een speeltuin en diverse overnachtingsmogelijkheden.

Vind hier de volledige waterkaart.

Locatie, veer en openbaar vervoer

Buitenkaag/Kaag ligt nabij de A44 en westelijk van de A4. Het eiland is bereikbaar met een veerpont. Dit vaart 7 dagen per week, 24 uur per dag. Openbaar vervoer:

De Kaag is vanuit Schiphol met een overstap binnen een uur te bereiken. Eerst reist u met buslijn 361 richting Noordwijk. U stapt over bij de Hyacinthenstraat in Lisse, waar u Buurtbus 723 naar Oude Wetering neemt. Hier kunt u binnen enkele minuten uitstappen bij de bushalte van de Kaagpont.

Buurtbus

In gemeente Kaag en Braassem rijdt een Buurtbus, lijn 723. De buurtbus is een kleinere bus dan de bekende streek- en stadsbussen en is voor iedereen toegankelijk. De buurtbus rijdt tussen Oude Wetering, Kaag en Lisse en de tussengelegen dorpen.  De eerste bus vertrekt op werkdagen om 07.30 uur en op zaterdag om 9.30 uur. De laatste bus vertrekt om 16.30 uur. De Buurtbus rijdt niet op zon- en feestdagen. U kunt betalen met OV-chipkaart en met een bankpas. Contant betalen kan niet. Alle ritten worden gereden door vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op de website: www.buurtbusalkemade.nl.

Bezienswaardigheden

In de omgeving van de Kagerplassen liggen tal van leuke en bijzondere bezienswaardigheden. Bezoek ze wandelend, fietsend of per boot. Klik hier voor alle bezienswaardigheden.