Fietspont Kaag-Oud Ade verwelkomt 3000e passagier, wethouder draait mee als vrijwilliger

Fietspont Kaag-Oud Ade verwelkomt 3000e passagier, wethouder draait mee als vrijwilliger

De fietspont tussen Kaag en Oud Ade blijft records breken. Vandaag verwelkomde de pont zijn 3000e passagier, slechts een maand na de start van de pilot. Wethouder Nick van Egmond was aanwezig voor de feestelijke huldiging en draaide zelf een middag mee als vrijwilliger op de pont.

De gelukkige 3000e passagier was Marja Oortmann uit Zwartemeer. Samen met drie vrienden verkent zij per fiets de omgeving van Kaag. "We hadden berichten gelezen over de pont en wilden deze graag uitproberen tijdens onze tocht," vertelt een enthousiaste Oortmann. Als verrassing kregen zij en haar vrienden niet alleen een certificaat en een kruikje Kaagwater, maar ook een gratis overtocht naar Oud Ade.


Wethouder Nick van Egmond, die de middag doorbracht als vrijwilliger op de pont, toonde zich onder de indruk van het succes: "Dit is echt een enorm succes gebleken. Ik ben blij met hoe deze pilot verloopt. Het geeft aan dat de pont een belangrijke toevoeging is aan het eiland. We moeten gezamenlijk kijken hoe we dit volgend jaar een vervolg kunnen geven."

Eric van der Wansem, vice-voorzitter van Stichting Promotie Kaag (SPK), benadrukt het belang van de pont voor het lokale toerisme: "Het bereiken van 3000 passagiers in zo'n korte tijd overtreft al onze verwachtingen. Het laat zien dat er een grote behoefte was aan deze verbinding. We zijn dankbaar voor alle vrijwilligers, waaronder vandaag onze wethouder, die dit mogelijk maken."

De fietspont, die op 27 juli als pilot van start ging, vaart nog tot en met 31 augustus dagelijks tussen Kaag en Oud Ade. In september zal de dienst in de weekenden worden voortgezet. Gezien het grote succes zijn SPK en de gemeente Kaag en Braassem al in gesprek over mogelijkheden om de pontverbinding in de toekomst structureel aan te bieden.

Terug naar blog