Fietspont Kaag-Oud Ade verwelkomt 1000e passagier binnen ruim één week!

Fietspont Kaag-Oud Ade verwelkomt 1000e passagier binnen ruim één week!

De recent geherintroduceerde fietspont tussen Kaag en Oud Ade blijkt een overweldigend succes. Vandaag, ruim één week na de start van de proefperiode, werd de 1000e passagier, Ineke Velthoven uit Lisse, al verwelkomd. Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor het pilotproject dat op 24 juli van start ging.


 

Eric van der Wansem, mede-initiatiefnemer vanuit Stichting Promotie Kaag (SPK), overhandigde de gelukkige 1000e bezoeker een fles Kaagwater en een bijbehorend certificaat. "Het project is een enorm succes," zegt Paul Verhaak, Voorzitter van SPK en initiatiefnemer. "Al in de tweede week halen we de 1000e bezoeker. Dit laat zien hoe belangrijk dit pontje is voor het toerisme op het eiland."

De fietspont, die op 24 juli officieel in gebruik werd genomen door wethouder Nick van Egmond en Kees van Lent, eigenaar van Stal op de Kaag, vaart dagelijks tussen Kaag en Oud Ade tot en met 31 augustus. In september zal de dienst alleen in de weekenden worden voortgezet.

 

Het project draait volledig op vrijwilligers van het eiland. Verhaak benadrukt: "We hebben er alles aan gedaan om het fietspontje weer in de vaart te krijgen en ook alle mensen op het eiland hebben zich hard gemaakt hiervoor." Hoewel de gemeente op dit moment niet financieel kon bijdragen, heeft Kaag & Braassem Promotie een borgstelling verleend. Gezien het succes verwacht SPK deze borgstelling al voor het einde van de maand te kunnen aflossen.

 

Wethouder Nick van Egmond toonde zich bij de lancering al enthousiast: "Het is heel goed nieuws voor bezoekers aan Kaag dat het pontje weer gaat varen. Nu kunnen bezoekers en inwoners op de fiets genieten van het mooie Kaag en is er weer verbinding tussen de dorpen."

 

De pont, die plaats biedt aan twaalf personen per overtocht, maakt een schilderachtige reis van ongeveer 25 minuten en vaart elk uur heen en weer. Het succes van deze pilot biedt goede vooruitzichten voor de toekomst. SPK verwacht na het seizoen met alle belanghebbenden om de tafel te kunnen om de dienst vanaf volgend jaar regulier in te zetten.

Terug naar blog